Κλείστε αμέσως τα λατομεία!

Ο ΣΚΑΪ – Qualinesti, μέσα στα πλαίσια της περιβαλλοντικής δράσης του, αποκάλυψε ένα ακόμα λατομείο το οποίο λειτουργεί παράνομα, δημιουργώντας παράλληλα σοβαρά προβλήματα στην τοπική κοινωνία. Πρόκειται για το λατομείο κοντά στο Thorbardin, πρωτεύουσα των Νάνων.

Η παράνομη, όπως δηλώνουν τα ξωτικά, λειτουργία του λατομείου, τα ανάγκασε να σηκώσουν τους κώλους τους από τα κλαδιά των δέντρων και να μαζευτούν για να συζητήσουν. Έπειτα από υψηλή διάσκεψη που διήρκεσε περίπου 3 μήνες (κυρίως γιατί τη διέκοπταν τακτικά για τραγούδια και πεντικιούρ) αποφάσισαν να προβούν σε δράσεις διαμαρτυρίας.

Πρώτη κινητοποίησή τους ήταν ο συμβολικός αποκλεισμός της Εθνικής Οδού Qualinesti – Thorbadin. Τα ξωτικά πήραν τους πηγάσους και τους μονόκερούς τους και τους παρέταξαν κατά μήκος του δρόμου, στο ύψος του Skullcap, ενώ έστησαν και οδοφράγματα από treants. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ξωτικών, οι εργασίες στο λατομείο έχουν σηκώσει τόνους σκόνης, με αποτέλεσμα να εκτοπιστούν από το φυσικό τους περιβάλλον τα ζώα της περιοχής, ενώ η επεξεργασία των μεταλλευμάτων γίνονται με ιδιαιτέρως τοξικά για το υπέδαφος χημικά. Παράλληλα, διατάρασσεται το τόσο πολύτιμο για τα ξωτικά trance (ξεκούραση σε κατάσταση νιρβάνας), που μια μέρα στις πρωινές εξασκήσεις των νεαρών ξωτικών με τόξα αντί να πετυχαίνουν τους στόχους πετύχαιναν ο ένας τον άλλον με αποτέλεσμα να χαθεί μια ολόκληρη γενιά από δαύτα.

Ερωτηθείς, εκπρόσωπος των νάνων απάντησε «Δεν μας κλάνετε τα παπάρια; Με νεράιδες και σπουργίτια θα ασχολούμαστε; Πού είναι η μπύρα μου; Γκλουπ! Ωραία. Τι να πούμε δηλαδή για την κίνηση και τη φασαρία που κάνουν όλοι αυτοί οι δράκοι πάνω από τα κεφάλια μας; Γκλουπ! Και τέλος πάντων, από κάπου πρέπει να βγουν οι πέτρες για να χτίσει ο κόσμος. Γκλουγκλουγκλουγκλου! Μπέρπ!»

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι και ο πολλαπλασιασμός των αδέσποτων δράκων, γεγονός που έχει μειώσει την κίνηση στην Εθνική, γιατί τα καημένα πεινάνε.

~ από Αδίστακτος Βραζιλιάνος στο 9 Ιανουαρίου, 2009.

Σχολιάστε